Kijken in de afgrond van de tijd

Dat is de naam van de website van Willem Jan Blom:  https://willemjanblom.wordpress.com/

“Willem Jan Blom. Ik ben masterstudent ‘Earth, Life and Climate’ aan de Universiteit Utrecht. Eerder volgde ik de bachelors aardwetenschappen en filosofie aan dezelfde universiteit. Het onderwerp ‘schepping en evolutie’ heeft al jaren mijn interesse. Eerst benaderde ik het als jongeaardecreationist, maar nu ben ik ervan overtuigd dat de hoge ouderdom van de aarde Bijbels toelaatbaar en wetenschappelijk noodzakelijk is. Via dit blog ga ik de dialoog aan met creationisten door hun geologische argumenten en modellen kritisch te wegen.”

1             Willem Jan Blom schreef een serie posts over de zondvloed, of liever, over het ontbreken van enige aanwijzing voor de zondvloed. De serie heet: ‘Geen zondvloed tijdens het Paleozoïcum’ , en bestaat uit 20 hoofdstukken, een hoofdstuk per periode, plus een inleiding en een conclusie. Voor iedere periode uit het Paleozoïcum zijn er drie problemen besproken;  daarnaast zijn er ook nog twee overkoepelende problemen behandeld. Het geheel is beschikbaar als e-book. Willem Jan Blom vraagt om een serieuze reactie van creationisten. Dat vroeg hij in november 2020.

2             In zijn post over het boek ‘De Verloren Wereld’ van Paul Garner komt Willem Jan Blom ook met kritiek. Hij zegt:  “Het is veel eerder tijd voor creationistisch onderzoek, voor technische publicaties waarin tot in detail wordt uitgelegd hoe je binnen een zondvloedscenario de ordening van fossielen kunt verklaren. Die publicaties bestaan momenteel nog niet, of zijn ronduit ondermaats.”

Daarmee heeft hij een van de meest in het oog springende zwakheden van een zondvloed model voor verklaring van de aardlagen te pakken: een wereldwijd zondvloed, en zeker een catastrofale zondvloed, is niet te rijmen met de vele netjes afgezette aardlagen en de grote ordening van de fossielen over de aardlagen.

https://willemjanblom.wordpress.com/2020/12/04/e-book-geen-zondvloed-tijdens-het-paleozoicum/

https://willemjanblom.wordpress.com/2020/07/03/geen-zondvloed-tijdens-het-paleozoicum-inleiding/

t/m

https://willemjanblom.wordpress.com/2020/11/27/geen-zondvloed-tijdens-het-paleozoicum-conclusie/

https://willemjanblom.wordpress.com/2022/12/03/de-verloren-wereld-laat-zien-dat-het-nog-geen-tijd-is-voor-een-creationistisch-familieboek/

Reacties