Biogeografie en de zondvloed

Jan van Meerten schrijft op zijn website Oorsprong over het zoogdiergeslacht Mesodma. Mesodma komt voor in het heel late Krijt en het heel vroege Paleoceen, in hetzelfde gebied in Noord-Amerika. Dat wil zeggen dat Mesodma de ramp die tot het uitsterven van de dinosauriërs leidde overleefde, en in hetzelfde gebied bleef wonen.

Nu wil het geval dat nogal wat creationisten de grens tussen het late Krijt en het vroege Paleoceen beschouwen als de grens die het einde van de zondvloed aangeeft. Dan zou de familie waartoe Mesodma behoort (de Neoplagiaulacidae) zich eerst bij de Ark ergens in Oost-Turkije gemeld hebben, waarna uit een enkel paartje Neoplagiaulacidae zich weer het geslacht Mesodma ontwikkelde, en dit geslacht direct, zonder sporen na te laten, terugliep naar Noord-Amerika, naar waar ze voor de zondvloed woonden.

Ook creationisten begrijpen dat dit wat stug is.

Jan van Meerten schrijft: “Er zijn creationisten die het probleem inzake Mesodma zullen aandragen als één van de redenen voor het verlagen of verhogen van de zondvloedgrens. Ze zullen zeggen: ‘Zie je wel, naast een waslijst aan problemen voor deze zondvloedgrens is Mesodma er opnieuw één. Verlagen of verhogen die zondvloedgrens!’ De uitdaging is echter dat wáár je de zondvloedgrens ook plaatst, je tegen geologische of paleontologische problemen aan zult lopen. Biostratigrafie geeft problemen zowel voor de Plioceen/Pleistoceen-zondvloedgrens als voor de Perm/Trias-zondvloedgrens. Verhogen of verlagen heeft dus voor wat betreft biostratigrafie weinig zin.” Uit: https://oorsprong.info/mesodma-een-biostratigrafische-uitdaging-voor-een-k-pg-zondvloedgrens/

Lees dit goed:

“De uitdaging is echter dat wáár je de zondvloedgrens ook plaatst, je tegen geologische of paleontologische problemen aan zult lopen.”

Dan moet je het idee zondvloed verwerpen als in strijd met de gegevens. Dat gebeurt niet. Volgens de bijbelopvatting van creationisten mag je de hypothese ‘zondvloed’ niet verwerpen, ook niet als alle gegevens ertegen spreken.

Reacties